ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Οι Σλοβενία και Κροατία γεννήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ´90 με οδυνηρό τρόπο κατά την εποχή διάλυσης της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και καταφέραν μέσα στα χρόνια που μεσολαβήσαν όχι μόνο να επουλώσουν τις πληγές του πολέμου αλλά να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο και να αναδείξουν τις σπάνιες ομορφιές που υπάρχουν στα εδάφη τους. Έτσι εντυπωσιακές πρωτεύουσες όπως το Ζάγκρεμπ και η Λιουμπλιάνα, υπέροχη φύση στη Λίμνη Μπλεντ καθώς και στις Λίμνες Πλίτβιτσε, το αρχοντικό θέρετρο της Οπατίγιας στη χερσόνησο της Ίστριας, το μοναδικό Παλάτι-Πόλη στο ιστορικό κέντρο του Σπλιτ, το μεσαιωνικό Κοτόρ του Μαυροβουνίου και φυσικά το "ασυναγώνιστο" Ντουμπρόβνικ το επονομαζόμενο "Μαργαριτάρι της Αδριατικής", συνθέτουν ένα σπάνιο και ολοκληρωμένο οδοιπορικό που δεν πρέπει να χάσετε!!!

Το ταξίδι με μια ματιά… σχεδιασμένο από τους πιο έμπειρους διοργανωτές της αγοράς

 • ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ επικεντρωμένο στα ομορφότερα σημεία των Δυτικών Βαλκανίων και των ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ
 • Δρομολόγια πτήσεων με τον εθνικό αερομεταφορέα AIR CROATIA
 • ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ κατανομή του χρόνου έτσι ώστε σε κάθε επισκεπτόμενη περιοχή & αξιοθέατο να αφιερώνεται ο απαραίτητος χρόνος χωρίς να γίνεται το ταξίδι μας κουραστικό.
 • ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ στην περιοχή της Οπατίγια, το στολίδι της χερσονήσου Ίστρια
 • Διαμονή σε προσεκτικά επιλεγμένα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
 • Καθημερινή ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία, πρωινό και δείπνο
 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Βαρκάδα στη Λίμνη ΜΠΛΕΝΤ και επίσκεψη στο ομώνυμο κάστρο
 • Ξεναγήσεις/περιηγήσεις πόλεων σε Ζάγκρεμπ, Λιουμπλιάνα, Ντουμπρόβνικ , Σπλίτ, Τρογκίρ και Ζαντάρ
 • ΔΩΡΟ ανάβαση με τελεφερίκ για θαυμάσουμε την εκπληκτική θέα
 • Επίσκεψη και είσοδος στις εντυπωσιακές λίμνες ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ
 • Επίσκεψη και είσοδος στα εξαιρετικά σπήλαια της ΠΟΣΤΟΪΝΑ
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Μαυροβούνιο, Μπούτβα και Κοτόρ
 • ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ είσοδοι σε προκαθορισμένους χρόνους για να αποφεύγονται οι χρονοβόρες αναμονές
 • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός σε όλη την διάρκεια.

Πρόγραμμα ταξιδιού

1η μέρα: Αθήνα - Ζάγκρεμπ
Αναχώρηση αεροπορικώς το απόγευμα για το Ζάγκρεμπ και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.
Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

2η μέρα : Ζάγκρεμπ - Λιουμπλιάνα (140χλμ)
Πρωινή ξενάγηση της πρωτεύουσας της Κροατίας Στη θέση που βρίσκεται σήμερα το Ζάγκρεμπ αρχικά και για πολλούς αιώνες υπήρχαν δύο μικρές πόλεις σε δύο λόφους, το Κάπτολ και το Γκράντεκ, Στις αρχές του 17ου αιώνα οι δυο πόλεις συγχωνεύτηκαν τελικά σε μια που ονομάστηκε Ζάγκρεμπ και ξεκίνησε η σύγχρονη ιστορία της πόλης. Θα ξεκινήσουμε από το λόφο του Κάπτολ, το ιστορικό κέντρο της πόλης. Στο λόφο δεσπόζει ο καθεδρικός ναός του Ζάγκρεμπ, ένα από τα υψηλότερα και σπουδαιότερα κτήρια της χώρας. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Παναγία, και ένα εντυπωσιακό χρυσό άγαλμα της είναι τοποθετημένο στο κέντρο της πλατείας. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το Γκραντεκ, διασχίζοντας ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της πόλης, τη Ματωμένη Γέφυρα που υπήρξε στο παρελθόν πεδίο συχνών μαχών μεταξύ των κάτοικων του Καπτολ και του Γκραντεκ. Από την πέτρινη πύλη εισερχόμαστε στην Άνω Πόλη κατευθυνόμενοι προς την πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου κυριαρχεί ο ομώνυμος ναός, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμαϊκού ρυθμού του 13ου αιώνα, και πλαισιώνεται από σπουδαία ιστορικά κτήρια όπως το νεοκλασικό κτήριο του Κοινοβουλίου και το Παλάτι του Κυβερνήτη.  Εκτός όμως από τα ιστορικά κτήρια, θα επισκεφτούμε χώρους και πλατείες που βρίσκονται περιμετρικά της παλιάς πόλης, όπως την πλατεία του βασιλιά Τομισλαβ, του πρώτου βασιλιά και ιδρυτή του Κράτους της Κροατίας. Το άγαλμα του και το μνημείο του δεσπόζουν στο κέντρο της πλατείας, ενώ απέναντι βρίσκεται ένα επίσης ιστορικό κτήριο, ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός του 19ου αιώνα. Εκεί κοντά βρίσκεται και το περίφημο ξενοδοχείο Εσπλαναντε των αρχών του 20ου αιώνα, από τα διασημότερα παγκοσμίως ξενοδοχεία της εποχής του, εποχή δόξας του Οριαν Εξπρές. Η πλατεία του στρατάρχη Τίτο, της μεγαλύτερης προσωπικότητας ολόκληρης της παλιάς Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας, συγκεντρώνει μερικά από τα σπουδαιότερα από αρχιτεκτονικής άποψης κτήρια της πόλης. Το Εθνικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, το Μουσείο Τέχνης και Χειροτεχνίας και το Μουσείο Μιμαρα αποτελούν έξοχα δείγματα γοτθικής, μπαρόκ και νεο-αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Η ξενάγηση μας θα λήξει στην κεντρική πλατεία του Μπαν Γιέλατσιτς, την οποία διασχίζει η Ίλιτσα, ο μεγαλύτερος, με μήκος 6χλμ, δρόμος της πόλης, όπου βρίσκονται τα πιο σύγχρονα και κομψά καταστήματα.
Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για τη Λιουμπλιάνα, τη «κουκλίστικη» πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τη βορειότερη χώρα της πρώην γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας η οποία βρισκόταν πάντα σε επιρροή πλησιέστερα στην Κεντρική Ευρώπη παρά στα Βαλκάνια. Γνωστή κατά το Μεσαίωνα με το όνομα Laibach, η πόλη ήταν κέντρο ανθρώπινης δραστηριότητας περίπου τρεις χιλιετίες πριν. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης θα επισκεφτούμε το Παλαιό δημαρχείο και την κεντρική υπαίθρια αγορά και μετά θα κατευθυνθούμε στην πλατεία Πρεσέρεν, την κεντρικότερη της παλιάς πόλης και αφιερωμένη στο μεγαλύτερο Σλοβένο ποιητή. Στην πλατεία δεσπόζει το άγαλμα του ενώ τριγύρω υπάρχουν διάφορα ιστορικά κτίρια όπως το Κεντρικό Φαρμακείο, Η Φραγκισκανική Εκκλησία και η Τριπλή Γέφυρα. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται η Πλατεία του Κογκρέσου αφιερωμένη στο συνέδριο της Τριπλής συμμαχίας που φιλοξενήθηκε στην Λιουμπλιάνα το 1821. Σήμερα η πλατεία είναι ένα από τα πιο πολυπληθή σημεία της πόλης. Στη νότια πλευρά της πλατεία βρίσκεται το Πανεπιστήμιο ενώ στο κέντρο της το σημαντικότερο αρχαιολογικό εύρημα, το άγαλμα του Ρωμαίου Πολίτη. Η περιήγηση κλείνει με το Κάστρο της πόλης το οποίο βλέπουμε εξωτερικά και το προσεγγίζουμε διασχίζοντας γραφικά δρομάκια και αλσύλλια.

3η μέρα: Λιουμπλιάνα (Λίμνη Μπλέντ – σπήλαια Ποστόινα ) Οπατίγια (265χλμ)
Πρωινή αναχώρηση για την Λίμνη Μπλέντ, παραθεριστικό θέρετρο των Σλοβένων, σε απόσταση 60χλμ βοριοδυτικά της Λουμπλιάνα. Μετά την βαρκάδα που θα απολαύσουμε στην λίμνη με το μικρό νησάκι όπου δεσπόζει η εκκλησία της Παναγίας, θα επισκεφθούμε το ομώνυμο Κάστρο με την εκπληκτική θέα στην ευρύτερη περιοχή. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε νοτιοδυτικά διασχίζοντας ένα καταπράσινο και υποαλπικό περιβάλλον, το οποίο θυμίζει πολύ περισσότερο ευρωπαϊκό παρά Βαλκανικό τοπίο, για να φθάσουμε στην περιοχή της Ποστόινα. Το σύστημα σπηλαίων που θα επισκεφθούμε, είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης με μήκος άνω των είκοσι χιλιομέτρων, και η ανακάλυψη τους τον 17ο αιώνα αποτέλεσε σημαντικό γεγονός για την επιστήμη της σπηλαιολογίας. Χαρακτηριστικό το τραίνο το οποίο διασχίζει μεγάλο μέρος του μήκους του σπηλαίου και λειτούργησε για πρώτη φορά στα τέλη του 19ου αιώνα. Κατά την διάρκεια της διαδρομής ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει διάφορες αίθουσες γεμάτες σταλακτίτες και σταλαγμίτες  διαφόρων σχημάτων μεγεθών και αποχρώσεων. Αμέσως μετά εγκαταλείπουμε τη Σλοβενία και αφού εισέλθουμε ξανά στη Κροατία κατευθυνόμαστε στη περιοχή της αριστοκρατικής Οπατίγιας στην χερσόνησο της Ιστριας.

4η μέρα: Οπατίγια (Ριέκα) –  Λίμνες Πλίτβιτσε
Πρωινή βόλτα στην Οπατίγια, που από το 1844 που ο Ιταλικής καταγωγής έμπορος έχτισε τη περίφημη Βίλα Αντζιολίνα και έως το καταστροφικό 1ο παγκόσμιο πόλεμο αποτέλεσε το πιο σημαντικό θέρετρο της αριστοκρατίας της πάλαι ποτέ Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας και φυσικά διανθίστηκε με θαυμάσια κτίρια για τη διαμονή των πλουσίων και ευγενών και φυσικά του ίδιου του Αυτοκράτορα, Φραγκίσκου Ιωσήφ. Αμέσως μετά μέσω της Ριέκα, γνωστό εμπορικό λιμάνι της Κροατίας στις Βόρειες Δαλματικές ακτές όπου θα κάνουμε μία μικρή στάση στο κέντρο, θα κατευθυνθούμε  στο Εθνικό Πάρκο Πλιτβιτσε, ένα από τα μεγαλύτερα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και το μεγαλύτερο της Κροατίας. Από το 1979 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Σχηματίζεται από ένα σύμπλεγμα λιμνών, ποταμών καταρρακτών και σπηλαίων και καλύπτει επιφάνεια τριακοσίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε διάφορα επίπεδα τα οποία έχουν μεταξύ τους μεγάλη υψομετρική διαφορά. Διανυκτέρευση στην ευρύτερη περιοχή του Πλίτβιτσε.

5η μέρα: Πλίτβιτσε (Ζαντάρ – Τρογκίρ) Σπλίτ
Πρώτη στάση του σημερινού μας οδοιπορικού στις Δαλματικές ακτές είναι το Ζαντάρ, στο οποίο θα περιηγηθούμε και μεταξύ των άλλων θα δούμε το πρώτο πανεπιστήμιο χτισμένο τον 14ο αι., τον Καθεδρικό ναό της Αγίας Αναστασίας, και τον ναό του Αγίου Δονάτου. Κατηφορίζοντας νοτιότερα επισκεπτόμενοι άλλη μια πόλη με αρχαίο ελληνικό όνομα, το Τρογκίρ (Τραγούριον, από τη λέξη “τράγος”). Όπως το Σπλιτ, έτσι και το Τρόγκιρ ιδρύθηκε από ‘Ελληνες ενώ αργότερα υπήρξε ένα από τα βασικά ρωμαϊκά λιμάνια στην Αδριατική. Η πόλη εξελίχθηκε την περίοδο των Βενετών (15ο – 18ο αιώνα) σε μία από τις πλουσιότερες της περιοχής. Στην περιήγηση της στο ιστορικό κέντρο θα θαυμάσουμε κτίσματα, που διατηρούνται από τη Ρωμαϊκή εποχή έως και την εποχή του Μπαρόκ. Λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα μας περιμένει άλλη μία ιστορική πόλη της Δαλματίας, το επιβλητικό Σπλιτ. Το ενδιαφέρον της ξενάγησης επικεντρώνεται στο παλάτι του Σπλίτ, χτισμένο τον 4ο αι. από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Διοκλητιανό. Το αρχιτεκτονικό του στυλ είναι κλασσικό ρωμαϊκό κι αποτελείται από ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο με τείχη και πύργους. Από τα σπουδαιότερα τμήματα του κάστρου είναι το μνημειώδες περιστύλιο, το οποίο οδηγούσε από τη μία στα αυτοκρατορικά διαμερίσματα κι από την άλλη στο μαυσωλείο του Διοκλητιανού (ο σημερινός καθεδρικός του Αγίου Δόμνιου). Το παλάτι παρά το μέγεθος και τη μεγαλοπρέπεια του θα παραμείνει σχεδόν άγνωστο στους Ευρωπαίους μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Στο μεταξύ οι κάτοικοι της πόλης μετέτρεψαν τους χώρους, τα τείχη και τα υπόγεια του παλατιού σε σπίτια και καταστήματα, τα οποία υπάρχουν και λειτουργούν μέχρι σήμερα.

6η μέρα: Σπλιτ  – Ντουμπρόβνικ (250χλμ)
Πρωινή αναχώρηση για τη διάσημη περιοχή του Ντουμπρόβνικ, τη πραγματική αρχόντισσα των Δαλματικών ακτών. Η παλαιά πόλη του Ντουμπρόβνικ έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1979. Ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα, αρχικά με την ονομασία Λαους, και αργότερα μετονομάστηκε σε Ραους, γνωστό στους Έλληνες ως Ραγούζα, καθώς υπήρξε για μεγάλο διάστημα κάτω από Βυζαντινή επιρροή. Το μεγαλύτερο μέρος της μορφής που έχει η πόλη σήμερα είναι από τον 14ο αιώνα όπου βρέθηκε κάτω από τον έλεγχο των Βενετών κι αποτέλεσε ένα από το σημαντικότερα λιμάνια τους στην Αδριατική. Η σημερινή ονομασία της πόλης, Ντουμπρόβνικ, είναι κροατική και μεταφράζεται ως «δάσος από βελανιδιές». Η ξενάγηση μας ξεκινάει από την εντυπωσιακή κεντρική πύλη  η οποία οδηγεί στον κεντρικό δρόμο της πόλης, που λέγεται Placa και περιλαμβάνει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα αξιοθέατα όπως το παλάτι του Ρέκτορα (Δόγη), το οποίο για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε το διοικητικό κέντρο της πόλης ενώ σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο. Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης από τον 16ο αιώνα και δείγμα εξαίρετης αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής είναι το Palazzo Sponza, το οποίο αποτελούσε για σειρά ετών το πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της Δημοκρατίας της Ραγούζα ενώ σήμερα φιλοξενεί τα αρχεία της πόλης. Η ξενάγησή μας πλαισιώνεται από μια επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Ντουμπρόβνικ, στον οποίο φυλάσσονται και τα λείψανά του πολιούχου Αγίου Βλασίου. Σύμφωνα με το θρύλο ο ναός ιδρύθηκε από τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο κατά την επιστροφή του από τις σταυροφορίες. Εκτός των άλλων θα επισκεφτούμε την Φοντάνα του Ονούφριου και τη Στήλη του Ορλάνδου. Τέλος θα θαυμάσουμε την εκπληκτική θέα από το βουνό Srd όπου θα ανεβούμε με το τελεφερίκ (προσφορά της εταιρίας μας). Συνεχίζουμε νότια για την κωμόπολη Τσαβτάτ, στην ευρύτερη περιοχή του Ντουμπρόβνικ, όπου το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο ALBATROS 4* θα μας φιλοξενήσει τα δύο τελευταία βράδια.

7η μέρα: Ντουμπρόβνικ (εκδρομή στο Μαυροβούνιο, Μπούτβα / Κοτόρ) (142χλμ)
Το Μαυροβούνιο (Crna Gora στη σερβική διάλεκτο, Montenegro στα ιταλικά) είναι μια χώρα ιστορικά άμεσα συνδεδεμένη με τη Σερβία. Μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και μέχρι το 1992 ήταν ένα από τα κράτη που συγκροτούσαν την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβία. Η χώρα είναι ανεξάρτητη από τον Ιούνιο του 2006. Πρώτη στάση μετά τους συνοριακούς ελέγχους είναι η πόλη του Κοτόρ. Η πόλη αποτέλεσε κατά την Ελληνιστική περίοδο ναυτική βάση για να ελέγχονται οι εμπορικοί δρόμοι προς τη βόρεια Αδριατική. Το 12ο αιώνα βρίσκεται υπό σερβική επιρροή, ενώ αργότερα θα βρεθεί υπό την προστασία των Βενετών και την κατοχή των Αψβούργων. Σήμερα αποτελεί ένα από τα πλέον γραφικά μέρη της Αδριατικής μέσα στο ομώνυμο, πανέμορφο φιόρδ, ενώ η παλιά οχυρωμένη πόλη προστατεύεται από την UNESCO σαν μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Μετά την περιήγηση στην πόλη και στάση στα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος, όπως το παλιό δημαρχείο, το παλάτι του Δόγη, η Πλατεία των Όπλων, ο καθεδρικός του Αγίου Τρύφωνα, θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για περιπλάνηση στα γραφικά στενά της πόλης. Επόμενη στάση η Μπούτβα, η οποία αποτελεί το σημαντικότερο θέρετρο της χώρας στην Αδριατική θάλασσα. Παράλληλα η πόλη έχει πλουσιότατη μεσαιωνική ιστορία ενώ έχει διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση το ιστορικό κέντρο της πόλης (Starigrad). Κατά τη διάρκεια της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας η πόλη ήταν το σημαντικότερο ίσως θέρετρο της χώρας ενώ συνεχίζει μέχρι σήμερα να προσελκύει εγχώριους αλλά και ξένους τουρίστες. Η περιήγηση της επικεντρώνεται κυρίως στην παλιά πόλη, μια χερσόνησο περιστοιχισμένη με τείχη και κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος την μεσαιωνική ακρόπολη της Μπούτβα (Κάστρο της Παναγίας) και τις εκκλησίες του Αγ. Ιωάννη, της Αγ. Τριάδας και της Παναγίας της Πούντα. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

8η μέρα: Ντουμπρόβνικ – Αθήνα
Τελευταίο πρωινό στην διάθεση σας. Γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις θα κατευθυνθούμε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Πτήσεις

Από Αθήνα
Αθήνα - Ζάγκρεμπ 19.50 - 22.00 (ενδιάμεση στάση στο Ντουμπρόβνικ)
Ντουμπρόβνικ - Αθήνα 16.15 – 19.00

Τιμές

Διαμονή Γεύματα Αναχ. 2 κλ. 1 κλ. Φόροι
Ξενοδοχεία 4* & 3* sup (1 ξεν.) HB Ημιδ/φή 10 & 24/6 995 +280 380€
Ξενοδ. 4* 1025 +290

Εγγραφή

Tο Cosmorama σας προσφέρει:

 • Πτήσεις με CROATIA AIRLINES
 • Ξενοδοχεία 4* ως ακολούθως ή παρόμοια αυτών, με ημιδιατροφή καθημερινά
  • Ζαγκρεμπ: 4* Academia
  • Λιουμπλιάνα: 4* Austria Trend
  • Οπατίγια ή ευρύτερη περιοχή: 4* Admiral / Marina
  • Πλίτβιτσε: 4* Mirjana Rastoke
  • Σπλιτ: 4* Corner
  • Ντουμπρόβνικ ή ευρύτερη περιοχή: 4* Albatros Cavtat ή Valamar 3*s Dubrovnik
 • Εισόδους κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων, στα σπήλαια της Ποστόινα, στις λίμνες Πλίτβιτσε, στο κάστρο Μπλέντ
 • Εισιτήριο βαρκάδας στην λίμνη Μπλεντ
 • ΔΩΡΟ ανάβαση με τελεφερίκ στο βουνό Srk στο Ντουμπρόβνικ
 • Μεταφορές / εκδρομές / ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Φ.Π.Α.
 • Εμπειρος αρχηγός/συνοδός σε όλη την διάρκεια της εκδρομής

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/ προτεινόμενο
 • Ατομική προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστος 15€

Προαιρετικές υπηρεσίες:

 • Δυνατότητα προεραιτικής ταξιδιωτικής ασφάλισης της εταιρείας Generali Hellas για ταξιδιώτες έως 75 ετών. Κόστος 15€. Ζητήστε μας τον αναλυτικό πίνακα παροχών κατά την εγγραφή σας.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:

 • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ: Τελευταία παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στα συνοριακά φυλάκια οι οποίες οφείλονται στους εντατικούς ελέγχους που γίνονται σε χώρες εκτός Σένγκεν. ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ στο συγκεκριμένο ταξίδι να έχετε μαζί σας ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, καθώς η ταυτοποίηση των στοιχείων από ταυτότητα απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Δείτε ακόμα...

Βαρσοβία

Πολωνία Βαρσοβία Κρακοβία Τορούν Ζελάσοβα Βόλα

6 μέρες από 675€

Λεπτομέρειες »

Ρίγα Λετονία

Χώρες της Βαλτικής Εσθονία Λετονία Λιθουανία

7 μέρες από 675€

Λεπτομέρειες »

Στοκχόλμη, Σουηδία

Στοκχόλμη Κοπεγχάγη Νορβηγικά Φιόρδ

7 μέρες από 1095€

Λεπτομέρειες »